• Fenerbahçe haberleri
  • Galatasaray haberleri
  • Beşiktaş haberleri
  • Trabzonspor haberleri
  • Adana Demirspor haberleri
  • Ankaragücü haberleri
  • Antalyaspor haberleri
  • Fatih Karagümrük haberleri
  • Gaziantepspor haberleri
  • Giresunspor haberleri
  • Hatayspor haberleri
  • Kasımpaşa haberleri
  • Kayserispor haberleri
  • Konyaspor haberleri
  • Medipol Başakşehir haberleri
  • Sivasspor haberleri
  • Ümraniyespor haberleri
  • İstanbulspor haberleri

Son Dakika

    Aziz Yıldırım'ı "spor bakanı" olarak düşünen İyi Partili

    Aziz Yıldırım'ı spor bakanlığı için düşünen İyi Parti'nin Spor Kurulu Başkanı Vedat Bayram oldu. CHP'nin Spor Kurulu Başkanı Kenan Nuhut ile Aziz Yıldırım'ın dostluğu ise 2004 Atina Olimpiyatlarına kadar dayanıyor.

    Haber Giriş Tarihi: 18.03.2023 10:56
    Haber Güncellenme Tarihi: 18.03.2023 10:59
    https://www.fotospor.com
    Aziz Yıldırım'ı "spor bakanı" olarak düşünen İyi Partili

    Millet İttifakı'nın hedefi konusunda uzman kişilerden oluşan bir bakanlar kurulu oluşturmak... Bunun için illa milletvekili olarak TBMM çatısına girme konusunda şart aramıyorlar. Öncelikle tabii ki seçim döneminde kendileriyle yola çıkacaklarda. Gençlik ve Spor Bakanlığı için düşünülen isimler arasında yer alan Aziz Yıldırım gibi isimlere ise "herkesin kabul edeceği isimler" olarak bakıyorlar. 

    Aziz Yıldırım gayri resmi olarak teklif yapılan, aracılar vasıtasıyla nabzı yoklanan bir isim. "Teklif gelirse ne dersin?" denilen bir isim. 2018 seçimlerinden önce AkParti kurmaylarının da "nabzını yokladığı" bir isim. 

    Millet İttifakı'na Aziz Yıldırım'ı İyi Parti'den Diyarbakır milletvekilliği için düşünen de, "parlamento üstü" spor bakanlığı için adını gündeme getiren de İyi Parti Spor Kurulu başkanı Vedat Bayram.  

    Bayram daha önce Aziz Yıldırım'ı, TFF'nin başına düşündüğünü açık açık ilan etmişti. 2022'de yazdığı bir köşe yazısında, "Faruk Süren veya Aziz Yıldırım beyler ya da benzerlerini Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı olarak tavsiye etmek gibi mesela..." diyerek fikrini ortaya atmıştı. 

    Bayram'ın bu ismi Millet İttifakı'ndaki ortağı CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve Spor Kurulu Başkanı Kenan Nuhut'la istişare ettiğine dair bilgiler var. Nohut ile Aziz Yıldırım’ın dostluğu 2004 yılına dayanıyor. O yıl Nuhut, Atina Olimpiyatlarına giden Türk kafilesinin başkanlığını yaparken Yıldırım’da kendisiyle çok iyi ilişkiler içindeydi. Nuhut o dönemden itibaren Yıldırım’ı futbol kulüp başkanı değil spor kulübü başkanı olarak gördüğünü her ortamda açıkça dile getirti. Konuyla ilgili en doğru ve net bilgilere ilerleyen günlerde iki hatta üç taraf tarafından yapılacaktır. 

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.