Galatasaray'ın yıldızı Juan Mata ve İtalyan futbolunun efsane oyuncusu Giorgio Chiellini başlattıkları proje ile Türkiye'deki depremzedelere yardım etmek için futbolu kullanacak.
Common Goal ve Chilliz tarafından oluşturulan proje mağdurlara yardım edecek ve sosyal değişimi destekleyecek.
Duyuru, Chiliz CEO'su Alexandre Dreyfus ve Common Goal kurucu ortağı Thomas Preiss'in ortak sunumuyla 23'ünde Paris Blockchain Week sahnesinde yapıldı.
İlk girişim, resmi maçlarda sporcular tarafından kullanılan hatıra eşyalarının kullanılması.
Common Goal'ın kurucu ortağı ve 2010 İspanya Dünya Kupası şampiyonu Juan Mata ve İtalya Euro 2020 şampiyonu Giorgio Chiellini, Arjantinli Cristian Romero, Alman Serge Gnabry'nin yanı sıra kadın futbolcular Megan Rapinoe (ABD) ve Pernille Harder (Danimarka) ile Liverpool'dan teknik direktör Jürgen Klopp da eşya bağışlayarak projeye katılan isimler.
Common Goal ve Chiliz'in ilk projesinde futbolcuları kişisel koleksiyonlarından bir forma bağışlamaya çağıran katılımcılar, formanın kendileri için ne anlama geldiğini ve destek olacaklarını anlatacakları bir video aracılığıyla forma bağışlayacak.