FENERBAHÇE HABERLERİ | Yönetimin izni olmadan verdiği röportajda "Jorge Jesus harika bir teknik direktör. Elbette bağlantılı olan başka büyük isimler de var ama onun yeteneğini ve milli takımımıza ve ülkemize çok şey katacağını biliyorum. Milli takıma uygun bir oyun tarzı var. Agresif, hücuma yönelik... bu yüzden seçilirse doğru bir isim olacağına ve kesinlikle çok başarılı olacağına inanıyorum" dedi.
Bu açıklamalarından sonra Fenerbahçe tribünleri Kayserispor maçında Brezilyalı oyuncuya sert tepki verdi. Her topa dokunduğunda "yuhaladı." Arao maçtan sonra "Yanlış anlaşıldığım için özür dilerim, FENERBAHÇE’ye yardım etmek için çalışmaya devam edeceğim" açıklaması yapmak zorunda kaldı. Jorge Jesus da sambacı oyuncuyu; "Taraftarlarımızdan rica ediyorum oyuncu seçmesinler. Portekiz'de şöyle deriz, hiçbir oyuncuyu çirkin ördek yavrusu yapmasınlar" diye savundu.
Bu arada Fenerbahçe yönetimi Arao'ya çok ciddi bir para cezası kesti. Gelen bilgilere göre Brezilyalı ön liberoya kulüp iç disiplin talimatı gereği 25 bin euro para cezası kesildi. Nisan ayı alacağından tahsil edilecek.