SPOR HABERLERİ | Sahte mali durum, gözden düşmüş yönetim kurulu üyelerinin topluca istifa etmesi ve hakem komitesi eski direktör yardımcısına ödenen milyonlarca euro iki futbol devinin başını belaya soktu. Şampiyonlar Ligi'nden atılmak, hem prestij hem de mali durumlara büyük bir darbe olur. Bu da hem Barcelona hem de Juventus'un suçlamalarla mücadele etmesinin nedeni.
Unutulmamalı ki, UEFA'nın disiplin sorşturmaları, iki ülkede yürütülen soruşturmaların tamamlayıcı niteliğinde.
2007'den beri yürürlükte olan Şampiyonlar Ligi düzenlemeleri uyarınca UEFA, şike yapan takımları bir sezon müsabakalardan men edebilir. Ancak sonuçlar, olaya karıştığı iddia edilen kişiler için çok daha ciddi olabilir. Barselona eski başkanı Sandro Rosell ve Josep Bartomeu ve eski yöneticiler Oscar Grau ve Albert Soler ile Negreira, suçlu bulunmaları halinde 4 yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilir.
İdeal olarak UEFA gelecek sezon Şampiyonlar Ligi'nde veya hangi turnuvada yer alacaklarına dair netlik sağlamak için hem Barcelona hem de Juventus davalarını yazdan önce çözmek istiyorlar .Bağımsız bir disiplin kurulu, Barcelona'nın yerini kaybedip kaybetmeyeceğine karar verecek. UEFA başkanı Aleksander Ceferin davayı 'futboldaki en ciddi olaylardan biri' olarak tanımlıyor.
UEFA; Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi ve Avrupa Konferans Ligi'ndeki takımların durumunu belirleyebilmek için iki kulübün gelecek sezon müsabakalarından men edilip edilmediğine karar verecek. Juventus ya da Barcelona Şampiyonlar Ligi'nden men edilirse, onun yerini başka bir İtalyan/İspanyol kulübü almak zorunda kalacak.
Bir İspanyol ve bir İtalyan kulübü, 7 Ağustos'taki Konferans Ligi Play-off turu için kurada yer alacak. Bu nedenle UEFA'nın o zamana kadar bir karar vermesi gerekiyor.