Ademi'nin FFK başkanı olarak rolüyle ilgili fonların kötüye kullanımının özel niteliği belirsizliğini koruyor.
Savcılıktan yapılan açıklamada, davayla ilgili soruşturma devam ederken Ademi'nin tutuklanacağı belirtildi.
Yerel basında çıkan haberlere göre, diğer FFK yetkilileri 21 Mart'ta savcılar tarafından sorguya çekildi.
FFK genel sekreteri Taulant Hodaj düzenlediği basın toplantısında federasyonun "açık ve şeffaf" olduğunu, ancak tutuklamanın şeklini ve zamanlamasını eleştirdi.
Ayrıca, Ademi'nin tutuklanmasıyla ilgili skandalın "son olaylardan rahatsız olan futbolcuları olumsuz etkilediğinden ve bunun milli takımın Euro 2024 eleme maçları öncesinde takıma bir darbe olduğundan" şikayet etti.
Kosova milli takımı, gelecek yılki turnuvanın ilk ön eleme maçlarında 25 Mart'ta İsrail ve 28 Mart'ta Andorra ile oynayacak.
Hodaj, FFK'nın Ademi'nin suçsuz bulunacağına inandığını ancak federasyonun bu davada adalet organlarıyla işbirliği yapacağını sözlerine ekledi.
Ademi, Kosova futbol kulüplerinin hileli bahislerle ilgili olduğu başka bir skandalı takip ediyor.